Du har helt sikkert selv prøvet at tabe din iPhone eller iPad og bagefter se skærmen i hundredevis af stykker. Det kan ske for selv den mest forsigtige, at din telefon eller tablet gør i stykker, men det kan være dyrt hele tiden at skulle investere i en ny.

Derfor kan det være en god idé at få den repareret i stedet for, så du kan spare lidt penge. Vi ser nærmere på muligheder, så du kan undgå at investere i en helt ny model. 

Reparer og undgå at købe ny

En iPhone eller iPad koster penge at få repareret. Men det koster endnu flere penge at købe en ny, hver gang der går noget galt i softwaren, hver gang skærmen går i stykker, eller hver gang en knap ikke virker.

Der vil altid ske uheld med ting, man bruger så meget, som man bruger en telefon eller en tablet, men mange steder kan du få repareret dine ting for forholdsvis overkommelige priser. Før du begynder at kigge på reparationer, er det dog fornuftigt at læse dit garantibevis igennem først. Det kunne jo være, at du i sin tid har investeret i en forlænget forsikring eller at forsikringen bare stadigvæk gælder, og så er reparationen pludselig gratis.

I nogle tilfælde vil din iPhone eller iPad ikke være mulig at reparere for forhandleren, hvor du har købt den, men i disse tilfælde vil du få en helt ny telefon eller tablet, hvis forsikringen stadigvæk dækker. Derfor skal du altid huske at tage en back-up af dine data, før du går hen for at få den lavet.

 

Fordele og ulemper ved uautoriserede forhandlere

Der vil også være steder, der kan lave både iPhones og iPads væsentlig billigere, end hvor du købte den. Mange af disse steder vil kunne levere samme service, når de skal fikse din telefon eller tablet.

De gælder bare ikke altid samme forsikring og sikkerhed for et stykke kvalitetsarbejde, så selvom prisen kan være en fordel ved de uautoriserede forhandlere, mener vi helt bestemt du bør være forsigtige med disse.

Forsikringsspørgsmålet er den mest centrale årsag og ulempe, for selv hvis en uautoriseret forhandler har repareret din enhed til perfektion, kan det være med til at annullere en aktiv forsikring. Samtidig bør du altid være bevidst om enhedens alder, da der vil være en 2 års garanti.

Af dygtige og autoriserede reparatører herhjemme, er Humac det mest oplagt valg som Apple Premium Resellers – og de førende i hele Skandinavien. Af gode alternativer kan anbefales iRep.dk der både overtager din Apple-garanti og reklamationsret. Det giver dig et rigtig godt udgangspunkt som forbruger, så du ikke bliver dårligere stillet.

Begge udbydere har butikker i landets større byer, så de bør være til at finde, hvis uheldet rammer dig.