Et slips er stadig i dag et must-have i klædeskabet. Vi bruger det ofte til bryllupper og begravelser, gallamiddage, formelle møder og nogle endda til hverdagsbrug på arbejde eller lignende. Det klassiske slips har således langt fra mistet sin plads i den formelle påklædning, og det er ofte prikken over i’et til et pænt jakkesæt eller lignende.

Sådan binder du et slips

For at et slips skal se pænt ud, så skal det dog selvfølgelig bindes korrekt. Der er mange måder at binde et slips på, og har man lyst og tid til det, så kan man lære diverse teknikker. En anden metode til at binde slips kan nemlig ændre looket betydeligt, da eksempelvis slipseknuden kan have forskellige størrelser.

Vi starter med en video, der fint viser hvordan du forholdsvis nemt kan komme i gang.

Fire populære metoder til at binde et slips

Først vil vi dog lige give et godt tip, for langt de fleste er det nok at kende en enkel metode. Bruger du dit slips et par gange om året og går du ellers ikke voldsomt op i teknikkerne, så kan du med fordel tillære dig den første af nedenstående. Den er simpel, hurtig og klæder de fleste. Derfor har vi her givet dig en step by step guide til den simple slipseknude.

De øvrige teknikker lærer du nemmest ved at følge et guide med billeder eller på video, hvor du selv kan følge hvert trin.

  1. Simpel slipseknude (the small knot): Her får du en lille og smal knude, som derfor især egner sig til de lidt tykkere slips, der bliver meget elegante. Teknikken er simpel og hurtig at lære:
    • Gør slipset forreste del længere end den bageste og før denne bagom.
    • Træk den ind over forsiden af den anden del og kør den op igennem den løkke, du har dannet.
    • Træk herefter slipset igennem den lille knude, du har dannet på forsiden og stram.
  2. Four-in-hand: En elegant og meget populær teknik, som ligeledes giver en smal knude. Den giver et indtryk at en længere og smallere hals, som glæder de fleste.
  3. Windsor: En klassisk slipseknude, som er bred og symmetrisk. Denne knude er især egnet til brede kraver. Vær opmærksom på, at den store og brede knude får halsen til at syne lidt kortere og kan virke voldsomt til personer med et lille og smalt ansigt.
  4. Half Windsor: Med samme klassiske fremtoning som sin storebror, men med en lidt mindre knude. Mere diskret og passer til flere, men stadig meget elegant og selvsikker.

Det er enkelt, når du først kender teknikken

Har du ingen erfaring med at binde slips, så er det rigtig godt at starte med en simpel slipseknude. Den er nem at gå til, og du kan hurtigt lære teknikken, så den ligger automatisk i hænderne. Denne slipseknude kan du binde på få sekunder og er derfor perfekt til hverdagen.

Herefter kan du udvide sortimentet og gå i krig med dine favoritter blandt de mange andre knuder. Når først du har teknikken, så er det faktisk enormt enkelt at binde en slipseknude, og det bliver nemmere at lære flere nye.