Arbejder du i servicebranchen? Det kan være du arbejder i en reception, som tjener eller noget helt tredje. Der findes mange serviceerhverv i Danmark og det er en industri, der har været stødt stigende siden 2012 ifølge Danmarks Statistik, men som har været nedadgående siden ultimo 2015. Én af de særprægede egenskaber ved serviceindustrien er, at det ofte er kundens oplevelse der definerer om det er godt eller dårligt.

Det er subjektivt så det skriger, uden samme mulighed for at teste et produkts holdbarhed, funktioner eller lignende. Det har derfor en stor indflydelse hvordan du præsenterer dig og Servicebranchen har derfor fokus på jakkesæt til mænd, i denne artikel. For jakkesæt gør noget ved mandens udstråling.

Hvad er det med jakkesættet?

Hvad er det med jakkesættet som giver manden en helt anden udstråling, ikke mindst i kvindernes øjne? Vi tror det skyldes en cocktail af flere forskellige forhold. Dels forbinder mange danskere jakkesæt og pæn påklædning, med succes, og det er altid positivt. Man kan godt gå i jakkesæt, uden at være velhavende, men ikke det omvendte vej rundt. Dertil kommer mange film og indtryk op gennem ens liv, der er med til at præge opfattelsen hos mange danskere.

De mange associationer

Den første ingrediens i cocktailen, er de mange positive associationer, som de fleste danskere får. Mange forbinder jakkesættet med noget rart, positivt, succesfuldt etc. Det er sjældent, at vi knytter det til noget negativt og derfor er associationerne helt central for den generelle opfattelse.

Seriøst og troværdigt udtryk

Det andet centrale aspekt, er det mere seriøse og troværdige udtryk, som mange mænd får når de iklæder sig et jakkesæt. Igen kan det være fordi vi er vant til at forretningsfolk, politikere, erhvervsledere og bankrådgivere alle fremtræder med jakkesæt. Det forstærker indtrykket hos den enkelte og så er vi tilbage ved associationerne.

For der er jo ingen tvivl om hvem du tror mest på; en receptionist med t-shirt/skjorte eller med et velsiddende jakkesæt. Svaret giver sig selv. I brancher og jobs hvor det seriøse og troværdige udtryk er afgørende, er derfor heller inden alternativ påklædning.

Jakkesættet – også som festtøj

Vi slutter af med én af mange fordele ved jakkesættet, nemlig at det kan bruges som festtøj også. Der er rigtig mange mænd som anvender det som herretøj til bryllup, julefrokost, nytårsaften eller runde fødselsdage. Anvendelsesmulighederne er mange, hvis du ellers køber sæt der har moderne og smarte designs. Du kan få stor glæde af sættet, ikke kun på arbejdspladsen, men i din hverdag. For det er bestemt ikke alle, der får finansieret købet af arbejdspladsen.

Mange må selv investere i jakkesæt, hvor du bør slå to fluer med ét smæk. Det gør du bedst ved at vælge modeller og designs, der både kan anvendes til arbejde og fest. Det gør nemlig at du får masser for pengene og brugt sættet tilstrækkeligt.