Henover sommeren er cyklen højst sandsynligt blevet anvendt flittigt. Det kan godt tære på den og hvis du skal bruge den hver dag for at komme i skole eller på arbejde, er der måske behov for at få skiftet en del eller to.

Vi ser nærmere på service af din cykel og hvordan du kan finde nyt tilbehør til den.

Brug for ny kæde, nyt hjul eller reservedele?

En cykels mange dele kan hurtigt blive slidt ned, hvis du bruger den regelmæssigt. Specielt kæde, hjul og bremser holder langt fra evigt. Derfor er det nødvendigt at få skiftet disse dele ud engang imellem, så du ikke ender med at ryge på hovedet på vej ned ad en bakke, fordi dine bremser ikke virker.

Du kan selvfølgelig udskyde udskiftningerne, hvis du passer ordentligt på din cykel. Husk at smøre kæden, når den begynder at se tør ud, og det vil spare dig for mange penge på sigt, når du ikke skal skifte ødelagte led eller hele kæder.

Dine hjul har ikke brug for smørelse, men du skal altid forsøge at undgå at køre over glasskår og skarpe genstande, så du undgår punkteringer af slangen og huller i dækket. Hvis du skulle være uheldig at punktere, behøver du dog ikke altid at skifte dæk og slange. Ofte kan en lapning være nok til at holde dig kørende i et godt stykke tid, så få købt noget lappegrej. Det er bedre at være forberedt, hvis uheldet skulle være ude.

Relateret på Servicebranchen: Elcykel til ældre personer

Få det fikset hos den lokale

Hvis du skulle stå i den uheldige situation, at en omgang kædeolie og lappegrej ikke lige er inden for rækkevidde, kan du altid opsøge den lokale cykelhandler, som helt sikkert kan sælge dig disse ting.

Hvis der skal mere, end dine egne forbedringer til at få din jernhest på ret køl, kan du også få din lokale forhandler til at lave de ting, der er nødvendige.

Mange cykelhandlere har ret billige priser, men undgå de større forhandlere, for de små kan ofte gøre det væsentligt billigere end store butikker.

Sørg også for at lede lidt i lokalområdet, for der er ofte mere end en enkelt cykelhandler, og du kan ligeså godt finde ud af, hvem der er billigst og få lavet dine ting der. Det skal selvfølgelig også være ordentligt håndværk, for ellers skal du bare tilbage kort tid efter, og så bliver det alligevel dyrere på sigt.