Det koster rigtig mange penge at køre frem og tilbage til arbejdsplads eller skole, og derudover får du ikke rørt dig ved at sætte dig ind i en bil hver morgen og trykke på speederen.

Hvis du derimod vælger at ofre lidt penge på en elcykel, vil du både kommer i bedre form, samt spare masser af penge på benzin.

Men hvordan lader man egentlig sådan en elcykel op? Få svaret her. 

Opladningen trin for trin

Når du skal afsted på din splinternye elcykel skal batteriet selvfølgelig være ladet op. Ellers går idéen lidt af det, og du ville lige så godt kunne ræse rundt på din gamle Kildemoes. Men der er rigtig mange ting at tage højde for, når du skal vedligeholde batteriet til din elcykel.

1. Oplad før hver tur

Først og fremmest er det bedst, at du lader det op efter hver eneste cykeltur. Du behøver selvfølgelig ikke slæbe opladeren med på arbejde hver dag, med mindre du har en virkelig lang tur foran dig hver morgen. Ellers kan du nøjes med, at lade det op hen over natten, når du har stillet skoene i entreen i dit eget hjem.

2. Batteriet opbevares tørt

Det er vigtig at batteriet opbevares tørt, når det skal lades op. Desuden må det ikke være tilsluttet noget udstyr under opladningen. Forsøg også at gøre det ved stuetemperatur, da temperaturer under 5 grader kan føre til kortere batteritid.

Selv hvis du ikke skal lade dit batteri op, er det sjældent en god idé at lade det sidde i din elcykel i længere tid ad gangen. Sørg også for at opladeren altid er tændt, når batteriet er tilsluttet, og vær forsigtig, når du afmonterer batteriet fra opladeren for at sætte det tilbage i cyklen.

Du må aldrig hive i ledningerne, når du skal tage batteriet ud af opladeren, men skal i stedet tage fat i stikket og træk det forsigtigt ud.

3. Ved nykøb er det typisk 60 % opladet

Når du køber din elcykel vil batteriet være på cirka 60 procent, så husk at få det ladet helt op, inden du cykler derud af. Den normale levetid vil være omkring 600 op- og afladninger. En række faktorer spiller også ind på kapaciteten og rækkevidden. For eksempel vil din vægt, køremåde og terrænet, du kører i, spille en rolle for batteriets kapacitet og dermed elcyklens rækkevidde.

Som Servicebranchen tidligere har skrevet om, er der kommet mange transportmuligheder, når du skal fra A til B. Men der er ingen tvivl om at elcyklerne er kommet for at blive, og kun bliver mere udbredte det næste årti.