Dine jakkesæt er ofte dyre investeringer, som er værd at passe på. Der er flere forskellige måder at gøre det på. Jo bedre du passer på dem, jo længere tid holder dit sæt. Det er forskelligt, hvor hurtigt et jakkesæt bliver slidt. Det er en selvfølge, at en så høj kvalitet som muligt gør, at tøjet holder længere. Det gælder både syninger og stoffet.

Derfor kan der faktisk være penge at spare ved at bruge lidt mere på et godt sæt i høj kvalitet som så holder længere, end hvis du køber en billigere udgave. Det er værd at tænke over. Afhængigt af, hvor meget du bruger dit jakkesæt, skal det vaskes en gang i mellem. Det er klart at det skal renses mere, hvis du sveder meget i det, eller hvis der er kommet pletter på. Men ellers er der faktisk mange måder til at undgå at vaske det for tit.

Sådan vasker du dit jakkesæt

Først og fremmest er det en god idé at hænge dit sæt til luftning, når du har haft det på. Det fjerner en del lugte og gør, at det forbliver friskt længere. Det gør du ved at hænge det på en bøjle ved enden af dagen. Eventuelt kan du hænge det uden for, hvis vejret er godt.

Nogle gange skal et sæt vaskes alligevel. Det er vigtigt at huske på, at det ikke er alle jakkesæt og materialer, der kan tåle det. Derfor er det vigtigt enten at spørge til råds i butikken, hvor du gør dit køb, eller at læse indlægssedlen, hvor der ofte står, hvordan du bedst behandler dit tøj på. Husk altid at følge den og ikke dine egne indskydelser. Står der, at sættet skal renses og ikke vaskes, må du afsted til renseriet.

Se også: Jakkesæt til fest

Uld og silke er følsomt

Nogle jakker og bukser er fremstillet i uld, andre i en silkeblanding og helt tredje er fremstillet i bomuld. Det er vigtigt at lægge mærke til, når du skal vaske dit sæt.

Uld tåler for eksempel ikke høj varme, derfor er det vigtigt altid at vaske uldtøj i højst lunkent vand. Desuden er det en god idé at bruge uldvask i stedet for almindeligt vaskemiddel, da det skåner stoffet i langt højere grad.

Silke er på samme måde meget følsomt stof, som heller ikke bør vaskes i vaskemaskine. Det er derfor vigtigt, at du vasker i hånden. Så sørger du for, at stoffet bliver vasket skånsomt og ikke for varmt.

Bomuld er mere hårdført

Bomuld er mere hårdført end både uld og silke, og kan derfor tåle lidt mere. Alligevel er det altid en god idé at vaske i hånden. Det farlige ved at vaske i maskinen er nemlig, at for og stoffet i resten af jakken ofte er lavet af forskellige materialer, og du kan risikere, at foret skrumper og sættet bliver ødelagt.

Læs også: Valg af herretøj til julefrokost

Som du kan læse, er der mange overvejelser og ting at huske på, hvis du gerne vil holde sættet på. Der er god grund til at passe godt på dit fine tøj, da det er det dyreste og gerne skal holde sig pænt i mange år. Du kan få flere gode råd til at passe på dit fine tøj her hos Samvirke. God fornøjelse med vaskeriet!