Har du brug for service af din varmepumpe? Servicebranchen.dk vil i denne artikel ser nærmere på dine muligheder, hvad en varmepumpeservice typisk indebærer og ikke mindst hvorfor den er så afgørende.

Få et nærmere indblik i alt omkring en varmepumpeservice her og sørg for at du løbende vedligeholder. 

Hvad indeholder et eftersyn?

Lad os starte med at klarlægge hvorfor et serviceeftersyn af din varmepumpe er nødvendigt og vigtigt. Det er nemlig bevist at det bidrager til en længere levetid. Nu er nye varmepumper bestemt ikke en billig investering, med priser på 50-100.000 kroner.

Så 1-2 års længere levetid kan faktisk mærkes på bundlinjen, selvom de færreste tænker over det. Et eftersyn vil normalt indeholde følgende elementer:

  • Kontrol af installationer
  • Tæthedstest af system
  • Kontrol af kompressor, ventilator, olieudtræk og hætter mm.
  • Gennemtjek af skadelige elementer som slitage og tæring
  • Afprøvning af de relevante funktioner (så den virker som ønsket)
  • Rengøring af anlægget.

Det skal samtidig nævnes at et eftersyn på pumper og køleanlæg med over 1 kg kølemiddel, faktisk SKAL efterses årligt ifølge lovgivningen. Hører du ind under denne kategori?

Brug for en ny varmepumpe?

Det er ikke altid at service og reparationer er den bedste løsning. I disse tilfælde bør du overveje at købe en ny varmepumpe. Du bør altid få rådgivning af en uafhængig ekspert, inden du tager beslutningen. Altså en fagmand der ikke har særlige interesser i at skulle sælge dig en serviceaftale eller lignende.

Viser det sig at du har brug for en ny, skal du have pengepungen i orden. Det kan nemlig koste op imod 50-100.000 kroner, hvilket er penge de færreste danskere har på kontoen.

Her er luft til luft varmepumper blandt de mest populære varianter på markedet. Hvad du bør vælge, afhænger os af hvordan dit nuværende setup er. Skulle du vælge luft-til-luft pumperne, kan vi varmt anbefale dig mærker som Panasonic og LG – to af de førende producenter.

Det kan være svært at vælge ny varmepumpe, men uanset hvad er det en god ide at sætte sig ind i de forskellige fordele og ulemper. Hos Idenyt har de lavet en god guide om fordele og ulemper, alt efter hvilken type varmepumpe du vælger.

Finansiering af varmepumpe

Vi har allerede været omkring den potentielle problemstilling i mange familier. At få finansieret den nye varmepumpe. De færreste har pengene på kontoen og vil derfor være nødt til at få lavet et lån.

Lån er ikke altid en god idé, men kan helt sikkert være det, når det kommer til billig opvarmning af hjemmet. Det kan sagtens medføre væsentlige besparelser.

Du har både muligheden for at skaffe pengene i banken eller online. Det er generelt sværest i din egen bank, men lykkedes det, bliver du typisk “belønnet” med en lavere rente.

Her er det en smule dyrere på nettet, men helt sikkert langt hurtigere og ligetil. Du kan læse mere om finansieringsmulighederne på Termino, hvor de har skrevet en god artikel om finansiering af varmepumpe.

Husk nu at få tjekket dit anlæg eller fyr i hjemmet, så det holder længe og kører optimalt.