Sommeren er en tid fyldt med arrangementer og firmafester. Mange ansatte går snart på den velkendte industriferie og man siger mange steder farvel til hinanden, ved at holde en brag af en fest.

Firmafester har altid været omtale for meget sjov, rygter og ikke mindst utroskab. Du bør bestemt ikke tænke i disse baner, men derfor kan du jo godt imponere dine kollegaer med din påklædning. Der er ingen grund til at holde sig tilbage, hvis du har flot tøj hængende i garderoben.

Servicebranchen.dk ser nærmere på hvad der vil være passende påklædning for dig som mand og kvinde. 

Vælg en flot og stilfuld påklædning

Lad os starte med at slå rammerne fast. Du skal til firmafest og det er varmt udenfor, hvilket betyder at du sagtens kan finde kjolen frem som kvinde. Din påklædning bør ofte afspejle dit job og arbejdsplads.

Fx. vil mænd og kvinder i revisorjob ofte møde op i andet tøj, end hvis det lokale tømrerfirma holder fest. Så lad os slå fast, der her er tale om et finere firmaarrangement, hvor du skal være velklædet.

Her bør du vælge en flot, men stilfuld påklædning, da det aldrig slår fejl. For mændene vil det typisk betyde skjorte og jakkesæt, mens kvinderne med fordel kan iføre sig en smuk kjole eller nederdel og top. Mere om det i kommende afsnit.

For mændene – på med jakkesættet

De fleste kvinder kan skrive under på, at der bare er noget over mænd når de iføre sig skjorte, jakkesæt og slips. Det får mænd til at se stilfulde, smarte og tjekkede ud – præcis som alle kvinder drømmer om det.

Der er derfor ingen vej udenom at iføre sig jakkesættet som mand. Du kan i visse tilfælde iføre dig en skjorte, med bukser og blazer, hvis du ønsker et mere afslappet look. Det kan sagtens gå.

Mange mænd har kun 1-2 jakkesæt hængende i garderobeskabet og af god grund. De er nemlig ikke billige generelt, men det kræver bare at du ser de rigtige steder.

Det er ekstremt billigt og årsagen er at det er fra lagsersalg, men det gør ingen forskel for kvaliteten. Du skal måske nok ikke forvente de nyeste modeller fra diverse mærker, men mindre kan vel også gøre det? Specielt når du får 2 styk til den pris. Så det er bare én af flere muligheder, for at blive velklædt uden at tømme kontoen.

For kvinderne – find kjolen frem

Videre til kvinderne, hvor det centrale valg står mellem kjolen og nederdelen. Bukser vil ikke være den rette løsning, selv hvis du ønsker at fremstå afslappet. Du har dem sikkert på til hverdag, så iklæd dig tøj der signalerer at det er festtid.

Servicebranchen mener at kjolen er det bedste valg og selv inden for den genre, kan du vælge imellem alt fra lange til korte, farve til stilrene varianter. Der bør være muligheder nok i dit klædeskab.

Skulle du endelig mangle en kjole til festen, kan du helt sikkert finde det i udvalget hos Bootz. De har mange smukke, men forskellige modeller du kan vælge imellem. Med priser fra 200 til 2.000 kroner bør der være noget for enhver smag, uanset budget eller økonomi.

Vi håber du er blevet guidet godt igennem til, hvordan du bør påklæde dig til den kommende firmafest. Du bør i hvert fald ikke komme i det samme tøj, som du normalt har på i hverdagen, medmindre anledningen foreskriver det.