Når du skal i gang med opsætning af nyt køkken, er det ofte en større proces, end de fleste danskere lige tror. Mange private, specielt mænd med gør-det-selv trang, tror det er nemmere overstået end det reelt er.Køkken opstilling

At få opsat et nyt køkken bliver hurtigt et stort projekt, specielt hvis dele af det gamle skal rives ned først. Der er heldigvis mange udbydere og firmaer som er klar til at servicere dig.

Servicebranchen.dk ser på de 3 vigtigste ting du skal huske og henviser dig til gode services, som kan hjælpe dig på vej. 

Finansiering skal være på plads

Det første du skal have på plads er finansieringen. Mange har en idé om hvad det koster og laver derfor et groft budget, med hvor der ikke tages højde for diverse ekstra udgifter.

Du bør derfor lave et nøje og grundigt budget, med alle detaljer og hvor der er tænkt på det hele. Desto nemmere bliver det nemlig at få finansieringsdelen på plads og så ved du hvad projektet maksimalt må koste.

Hvis du kan fremvise en “plan” for banken, vil de ofte tage din forespørgsel mere seriøs. Det er desværre blevet vanskeligt at låne penge til nyt køkken i bankerne. De har meget strengere krav end tidligere.

Hvis du er blevet afvist af dem, vil udbyderne online være et muligt alternativ. På en side som Danlaan.dk giver de dig overblikket over muligheder, hvilket kan være guld værd i en uoverskuelig lånesituation.

De har ligeledes skrevet en god artikel om lån til nyt køkken, hvor du får et indgående indblik i dine tre overordnede finansieringsmuligheder; banken, køkkenfirmaet og lånefirmaerne online.

Køkkenelementer og bordplader

Man kan diskutere om valg af køkkenelementer skal komme før eller efter du ser på det økonomiske. Vi mener de to områder hænger sammen, så det er ikke enten eller.

Få styr på finansieringen, hvad du har på kontoen og mulighed for evt. at låne, så du ved hvilke økonomiske rammer du arbejder ud fra. Herefter er det nemmere målrettet og specifikt at gå efter de rette køkkenelementer og bordplader.

Der er nemlig mange varianter på markedet, både dyre og billige, så du har alle forudsætninger for at få skabt dit drømmekøkken. Du kan eventuelt få udbydere til at designe fiktive køkkenopstillinger, så du bedre kan visualisere hvordan det skal se ud.

Specielt bordpladen er en stor del af køkkenets udtryk, ligesom de ofte kan være dyre, hvis du vælger specifikke materialer.

Den fysiske opsætning af køkkenet

Sidst skal vi se på den fysiske opsætning af køkkenet. Det er for mange den sværeste del, som vil kræve professionel hjælp. Specielt fordi at vand -og el installationer SKAL være udført og kontrolleret af autoriserede. Det må du ikke lege med selv!

Til den fysiske del af opsætningen, får du derfor brug for billig arbejdskraft, der kan servicerer dig. Her bør du benytte en tilbudsside som Køkkenpris.dk, hvor du kan få et indblik i priserne for monteringen.

Det giver en ret præcis indikation, da de beregner prisen ud fra mål og antal skabe, låger mm. Du vil herefter kunne få tilbud og nemt finde frem til den rette udbyder. Disse tilbudssider er en rigtig god service, da de giver et hurtigt overblik over de prisvenlige tømrer -og monteringsfirmaer.

Du bør nu være klar til at gå i krig med køkkenprojektet. Hvis du selv ønsker at deltage, bør du informere parterne om det på forhånd – der kan jo være penge at spare!