Transportindustrien er et område der udleder rigtig meget Co2 og som omsætter for milliarder hvert år. Den offentlige transport, benzin, diesel og biler bliver købt for svimlende summer år efter år.

Med god grund for det er dem, der får hverdagen til at hænge sammen i landets familier og virksomheder. Der er bare flere gode og “prisvenlige” alternativer, der er grund til at overveje. 

De korte ture – elcyklen

På de korte ture på 0-5 kilometer er der mange danskere der vælger cyklen eller bussen, hvis man bor i en større by. Det er begge smarte transportmidler, men med klare ulemper.

Cyklen kan være hård og lidt langsom, mens bussen hurtigt kan medføre ekstra ventetider og mindre fleksibilitet. Dertil kommer at en bustur hurtigt kan koste 30-40 kroner, så bestemt ikke særlig billigt.

Servicebranchen.dk ser elcyklen som det perfekte alternativ, da den opvejer de to ulemper. Den er langt hurtigere end den almindelige cykel og mere miljøvenlig end bussen.

Den er tilmed (næsten) gratis at benytte, så du kommer hurtigere frem, men uden at skulle betale for hver tur. Så drop de små busture og sved på panden, med en ny elcykel. Den kraftfulde motor servicerer dig efter behov, så du får en nemmere tur.

De lange ture – det offentlige eller elbiler

På de lange ture er det i høj grad bilen der anvendes af mange danskere. Med god grund, for det er bestemt ikke altid at den offentlige transport fungerer godt. Lange ventetider, forsinkelser og mindre komfort under rejsen, er bare tre gode argumenter.

Det gør elbilen til et fantastisk alternativ, da de er mere miljøvenlige og de kan efterhånden købes til mere fornuftige priser.

Når vi alligevel nævner det offentlige til de lange ture, er det fordi de ofte er billigere, mere afslappende og ikke mindst mere miljøvenlige end den almindelige transport. Dertil kommer at du kan spare omkostningerne ved at have bil – som hurtigt bliver mange tusinde kroner hvert år.

Mange danskere gør meget ud af deres transportmidler – primært cyklen og bilen – da det er en del af vores identitet og stil som personer. På Danmarksindekset.dk har de set nærmere på de smarte transportmidler, hvor du kan få inspiration hvis toget eller bussen ikke er noget for dig!

Hvis du VIL have et personligt transportmiddel bør du gå el-bil vejen, for den rummer mange fordele og de bliver ikke færre med tiden. Forholdene for elbiler vil kun blive bedre i fremtiden!

Træt af at gå? Segway er løsningen

Nu til et transportmiddel som de færreste danskere er bekendte med; Segwayen. Et smart køretøj med to hjul og en platform, hvor du kan stille dig. Herefter kan du med teknologi og kropsvægt kører afsted, uden overhovedet at bruge energi eller kræfter.

Det skal primært ses som alternativ til gåturen eller de korte cykelture, men bestemt en interessant luksuriøs løsning. Man kan diskutere om den er for de dovne, men i en fremtid hvor alt bliver mere og mere serviceminded, vil de helt sikkert vinde mere og mere frem.

Du kan se hvordan segways ser ud og fungerer på Smartmove.dk. En af de førende segways forhandlere i Danmark.