Den nyeste teknologi har hjulpet til, at vi nu kan bruge droner i mange forskellige sammenhænge. Engang hørte de sig til hos militæret, men i dag bruges de af privatpersoner og virksomheder til at lette arbejdsbyrden.

Droner er så nemme at betjene, at selv børn kan bruge dem. For danske firmaer kan de styrke effektiviteten og gøre det nemmere at løse specifikke opgaver i luften. 

En perfekt hjælper for virksomheder

For mange virksomheder er der problemer forbundet med det daglige arbejde, hvis virksomheden strækker sig over et stort område. Der skal tages sikkerhedsforanstaltninger, og et stort område kan være svært at holde øje med. Derfor skal der hyres mange personer, hvilket kan koste virksomheden mange penge.

Men med en drone er dette problem løst. De kan overvåge store områder og den eneste udgift, er løn til piloten og omkostninger ved opladning, som er minimale for de fleste modeller. Nogle droner kan endda flyve uden pilot, så på den måde sparer din virksomhed endnu flere penge, og er stadigvæk sikker og effektiv.

Droner kan også bruges til at lave reklamefilm for produkter, din virksomhed producerer. Med de mange videomuligheder kan du skyde nogle fede reklamefilm eller anden dem til at tilbyde dine kunder en unik service. Det er ikke uden grund at alt fra politi, til brandvæsener og landbrug har glæde af de små tingester.

Relateret artikel: Om drone service -og fotografering

Giver helt nye muligheder

Udover at gøre tidligere opgaver meget nemmere, giver droner også helt ny åbninger for en række firmaer. Hvor landmanden før ikke kunne nå at kortlægge sine marker for ukrudt, kan han med droner nu gøre det på ingen tid.

Inden for politiet og brandvæsenet giver droner også nogle helt unikke muligheder. Hvis en brand i et lejlighedskompleks gør det umuligt for brandmænd at nå at gennemsøge alle etager, kan en drone sendes i vejret og finde frem til etager, hvor der befinder sig folk, der skal reddes. For politiet kan de bruges til at forfølge forbrydere, og de kan gøre det væsentligt hurtigere og billigere, end hvis en helikopter skulle lette og sætte jagten ind.

Droner er også oplagte at anvende i militæret, hvor man ikke kun vil kunne spare penge, men måske også livet af eventuelle piloter, som nu kan styre deres fartøj i sikkerhed hjemme fra basen. Droner kan udføre missioner, som tidligere har krævet jægerfly eller helikoptere, og på den måde spares både brændstof, og ingen mennesker skal udsættes for fare.

I denne video kan du se Københavns Brandvæsens drone i brug og det er ret tydeligt at den kan bidrage med indsigt og overblik, der ellers ville være umuligt at få: