Hvis du har brug for penge, er det vigtigt at sætte sig ind i de mange elementer af låneprocessen. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at der er forskel på lån. Nogle løsninger medfører færre krav end andre og lånets omkostninger kan være meget forskellige.

På online markedet er det helt normalt, at du skal fremvise de 3 seneste lønsedler og årsopgørelse ved ansøgningen, for at dokumentere din indtægt. Men det er ikke alle der har lyst til det.

Servicebranchen ser derfor på dine muligheder uden, for der er alternativer online, men det begrænser dig i høj grad. Det er altid en god idé at starte med at sammenligne de forskellige lån og indhente flere tilbud. Dette for at finde den laveste ÅOP. 

Muligt ved mindre lånebeløb

Lån uden lønseddel og årsopgørelse er for det meste lån af mindre beløb. Banken vil altid kræve at se en lang række dokumenter og derefter foretage en kreditvurdering af dig og din økonomi. Men vælger du at finde en låneudbyder online, er der langt friere rammer.

Det betyder blandt andet, at du kan gennemgå en hurtig og nem låneproces helt uden at fremvise dokumenter. Skal du ikke fremvise lønsedler og årsopgørelser, er det i nogle sammenhænge så enkel en proces, at du bare skal ansøge om lånet med CPR nummer, blive godkendt, underskrive aftalen og vente på dine penge. De vil så komme senest næste hverdag.

Kravene er langt lavere i de tilfælde, end de er i banken, men omvendt betaler du for “friheden” igennem højere renter.

Det kan medføre højere låneomkostninger

Der er dog nogle konsekvenser ved de meget få krav til dig som kunde og hvis du ikke skal fremvise lønseddel og årsopgørelse – omkostningerne ved de lån er ofte højere, end ved løsninger hvor der fremvises eller stilles sikkerhed. Jo flere dokumenter du fremviser, jo mere ved udbyderen om din økonomi.

Du kan læse mere om lån uden dokumentation her.

Vælger du at tage et lån, hvor du ikke fremviser dokumentation er det klart, at firmaet løber en større risiko og det medfører i sidste ende højere omkostninger for dig som kunde. Det er altså ikke et alternativ uden konsekvenser.

Det er vigtigt du afgør med dig selv, hvad du har mest brug for – et lån med så lave renter som muligt, eller en løsning du nemt og hurtigt kan tage online, helt uden at fremvise andet end CPR nummer.

Relateret på Servicebranchen: Låneservices kan være til stor hjælp