Et af de mest udbredte og hyppige spørgsmål fra lånere er: Hvad koster det at låne penge? Der er ikke noget entydigt svar, da det afhænger af renten, løbetiden, beløbet og gebyrerne.

Servicebranchen har regnet på sagerne og har to formål med dagens artikel. Dels at give dig et indtryk af hvad det koster at låne 70.000 kr. og dels en fornemmelse af hvad selv små forskelle i lånebeløbet, kan det betyde for de samlede omkostninger.

Så meget betyder små forskelle

Hvad koster det at låne penge?Vi har regnet ud fra følgende vilkår igennem hele artiklen. Det er kun lånebeløbet, der er den variable. Dette for at illustrere, hvor stor en indflydelse selv små beløbsændringer har for dine låneomkostninger.

  • Renten er på 12 %
  • Løbetid på 72 måneder (6 år)
  • Stiftelsesomkostninger: 495 kr.

Lån på 70.000

Et lån på 70.000 kr. med ovenstående vilkår, vil medføre følgende omkostninger, ydelse og ÅOP.

  • Samlede omkostninger: 27.618 kr.
  • Ydelse: 1.356 kr.
  • ÅOP: 12,29 %

Tjek Forbrugslan-guiden.dk ved lån på 70.000 kr.

Lån på 75.000

Tilsvarende hvis du vælger at hæve lånebeløbet med blot 5.000 kroner.

  • Samlede omkostninger: 29.542 kr.
  • Ydelse: 1.452 kr.
  • ÅOP: 12,27 %

Tjek Termino.dk ved lån på 75.000 kr.

Her kan du se at blot 5.000 kroner ekstra medfører en meromkostning på 1.924 kroner over hele perioden. Det er derfor på ingen måde en gratis beslutning, af få de sidste kroner med.

Pointe du skal tage med dig er, at du aldrig bør søge én krone mere end du behøver. For det bliver dyrt i sidste ende.

Vi kan i øvrigt afsløre, at en forskel på 2 % i debitorrenten – fra 10 til 12 % – gjorde en rigtig markant forskel på de samlede omkostninger. Så dette er endnu en god grund til, at du bør indhente flere tilbud, når du går i gang med ansøgningsprocessen.

Tjek også vores guide til at vælge pengebeløb her.

Hvor kan jeg låne henne?

Du har mulighed for at låne penge mange steder på nettet, hvor udvalget af udbydere er blevet godt, billigt og varieret. Vi anbefaler at du  starter via en sammenligningsside eller tjeneste, så du får et godt overblik, inden du går i gang.

Hvis du leder efter 70.000 eller 75.000 kroner til kontoen, kan du med fordel tjekke relevante oversigter, der kun fremviser udbydere med disse beløb. Her er Termino og Forbrugslån Guiden to gode tjenester at benytte.