At have en stærke online tilstedeværelse har aldrig været vigtigere. Der findes et væld af CMS systemer og hjemmesideservices på markedet, som kan gøre det svært at vælge.

Vi gennemgår de forskellige hjemmesideservices, du bør overveje, hvis du gerne vil i gang med en ny hjemmeside. De fleste er brugervenlige og enkle at komme i gang med.

Servicebranchen har set nærmere på diverse services online, som man kan benytte til at lave en hjemmeside. 

Man kan generelt skelne mellem tre former for hjemmesider; blog, webshops og den klassiske hjemmeside. Vi har derfor valgt at inddele artiklen i tre punkter, der fokuserer på services i hver af de tre områder.

Blogsystemer

Der er rigtig mange blogsystemer på markedet. Blogger.com og WordPress.com er to af de førende, når det kommer til gratis blogsystemer. De er begge meget brugervenlige og nemme at have med at gøre. Samtidig har du selv frie rammer til at vælge det design du foretrækker.

Du vil ikke få en stor præsentation af alle blogudbydere, men vi vil derimod anbefale WordPress, som er et ekstrem brugervenligt og nemt CMS at anvende. En WordPress hjemmeside vil være den rette løsning for de fleste. Du kan få tilknyttet dit ønskede design, tilføjet dine foretrukne plugins og opsat det på dit eget domæne.

Det er vigtigt at skelne mellem WordPress.com og WordPress.org. På .com siden har du mulighed for at oprette en gratis blog. På .org siden finder du nærmere en lang række informationer, et forum, gode råd etc.

Du bør ALTID få opsat din hjemmeside på et unikt domæne, når det kommer til WordPress, hvis du vil være seriøs med bloggen. Du vil undgå de begrænsninger den helt gratis løsning har og du vil få fuld kontrol over bloggen.

De fleste hostingudbydere tilbyder 1-klik installationsfeatures, som gør det nemt at installere WordPress på dit domæne. Opsætning og designet af siden, vil straks være mere vanskeligt for den utrænede. Så her kan det give god mening, at få et professionelt webbureau til at hjælpe sig.

Få en professionel WordPress hjemmeside

Har du lyst til at få en professionel WordPress blog eller hjemmeside, til din virksomhed, er det vigtigt at den har et lækkert look. De fleste kan se videoer og lære at udgive indhold, oprette en menu mv. Det vil særligt være design-delen som mange vil opleve udfordringer med.

Medier & Co ApS er et af de førende WordPress bureauer i Danmark med over 10 års erfaring med systemet. De kan helt sikkert hjælpe dig i mål med en god løsning, hvis du ønsker at få lavet en WordPress hjemmeside.

Her kan du ligeledes få Google Analytics og grundlæggende SEO inkluderet, hvilket er helt centralt for dels at kunne tracke besøgstallene og dels for at du kan blive mere synlig online. En hjemmeside er kun noget værd, hvis nogle besøger den!

Webshopssystemer

Er du derimod interesseret i en webshop, så er der andre services du skal fokusere på. Vigtigst er det, at du får klarlagt dine behov. Der findes gratis og billige løsninger på markedet, men det er ikke altid tilstrækkeligt for dine behov. Så klarlæg dem først.

Magento er en af de førende udbydere af webshop og de har ovre 150.000 forretninger i porteføljen. Der er altså tale om en stor og gennemtestet webshop løsning, der kan det meste.

Amio er en anden løsning, hvis du har planer om at sælge unikke produkter. Hos dem kan du nemt oprette en webshop og uploade dine produkter.

Services til at lave en klassisk hjemmeside

Sidst vil vi se på de gratis hjemmesideservices, hvor du kan oprette en mere klassisk, men simpel hjemmeside. Der findes flere udbydere på det danske marked, ligesom der findes flere internationalt.

I Danmark er Bricksite den førende udbyder, mens der internationalt også er gode muligheder hos Webs.com og Weebly.com. Se eksempel på Bricksite hjemmeside her.

Familie laver hjemmeside

Familie laver en hjemmeside.

Der er kort sagt mange hjemmesideservices at vælge imellem og de er generelt helt gratis at benytte. Men ønsker du ekstra features eller et unikt domæne, skal du naturligvis betale for det. Typisk via et årligt abonnement.

De er generelt rigtig brugervenlige at anvende og kræver ikke de store IT-kompetencer, præcis som det er tilfældet med WordPress.

Har du lyst til at lave en gratis hjemmeside vil Servicebranchen.dk anbefale at afprøve en af de førende udbydere. Stor brugervenlighed og frie rammer, er der hvor de adskiller sig positivt fra konkurrenterne.