December måned er over os, og dette betyder at de fleste danskere skal til julefrokoster. Servicebranchen ser derfor nærmere på hvad du bør iføre dig som mand, da mænd kan have svært ved at vælge.

Står du og ikke ved hvad du skal tage på til julefrokost som mand, så skal du læse med her. Der er nemlig flere muligheder at vælge imellem, alt efter hvem det er du skal holde fest med og hvor.

Valgmuligheder alt efter festens type

Til at starte med, så kommer det meget an på hvilken type fest det er du skal til. Det kan jo være du skal til julefrokost med arbejdet, hvor alle medarbejderne og cheferne er samlet, hvilket lægger op til et lidt finere tøjvalg end en julefrokost med vennerne.

Skjorte med blazer

Dette er det sikre valg, uanset om det er julefrokost med vennerne eller med arbejdet. Det er lidt mere casual og cool, men stadig et klassisk look. Skjorte og blazer er også et super godt alternativ til jakkesættet, hvis man ikke helt føler sig tilpas med det.

Ved at anvende en blazer i stedet for en jakke fra jakkesættet, så får du et mere afslappet look, som passer godt ind til det fleste fester – dog med undtagelse af hvis det er en meget formel fest.

Jakkesæt med skjorte

Dette er også en klassiker, og især hvis det er julefrokost med arbejdet. Her forventes der at man er lidt mere formel end man ville være til fest med sine venner. Det er jo ens arbejde, og dermed er man stadig lidt professionel, selv om man holder julefrokost sammen.

Hvis du gerne vil finde et kvalitets jakkesæt til mænd, kan vi anbefale dig at besøge Herrernes Magasin på Nørregade i København. De er blandt de førende i Danmark på området.

Her kan man vælge et helt klassisk sort eller mørkeblåt jakkesæt og finde en passende skjorte i hvid eller måske lyseblå nuancer.

Læs også: Få en firmaaftale med tøjleverandøren

Polo trøjen går ikke

Polotrøjen er ikke et godt valg til denne begivenhed, da det er alt for afslappet og noget som anses alt for casual. Det er et stykke tøj man bruger til hverdag, og derfor er den ikke oplagt til årets julefrokost, da man er lidt pænere klædt på end ellers.

Her kommer man som regel heller ikke i jeans og t-shirt, og en polo kan godt ses lidt på samme måde som en t-shirt; det er bare ikke noget man tager på til fest.