Efter vores seneste artikel om herretøj til julefrokost, har vi denne gang valgt at fokusere på påklædningen til bryllupper. For der er helt sikkert mange danske mænd, der skal til bryllup i de kommende måneder.

Og mens kvinderne altid har 100 % styr på påklædningen, er det generelt sværere for de fleste mænd. For hvad skal man vælge? Jakkesæt eller smoking – slips eller butterfly? Vi giver dig gode råd i denne artikel.

Jakkesæt eller smoking?

Vi har valgt at tage fat i to af de altoverskyggende overvejelser, som de fleste mænd vil have. Først om man skal vælge et jakkesæt eller en smoking. Som det første bør du tjekke hvad brudgommen tager på.

For hvis han “kun” bærer et jakkesæt, kan du ikke tillade dig at komme i noget finere. Det betyder at både smoking og kjole-hvidt sæt er udelukket. Så få tjekket det først, da det muligvis kan spare dig bekymringerne.

Har brudgommen fx. smoking på, er du tilladt til at finde det samme frem fra klædeskabet. Her er hvad der typisk vil kendetegne de to valgmuligheder.

Smoking, butterfly og sorte farver

Vælger du at gå smoking vejen, er du nødsaget til at toppet det med en butterfly. Hvis du siger A, må du også sige B. Den del vil med andre ord give sig selv. Du er ydermere nødt til at gå efter de stilrene farver, så du ikke overskygger brudgommen.

Det er brudgommens “ret” at bære mere iøjnefaldende farver, da det er hans dag. Det kan derfor blive set som en provokation, hvis du ikke kommer i en sort eller meget mørk smoking.

Jakkesæt, slips/butterfly og flere farvevalg

Vælger du at gå jakkesæt vejen, kan du i højere grad vælge om det skal kombineres med et slips eller en butterfly. Begge valgmuligheder er åbne. Her bør din alder og personlighed spille ind. Hvis du er ung, bør du vælge butterflyen. Hvis du er ældre, bør du vælge slipset, medmindre du ønsker et friskt look eller har en farverig personlighed.

Ved jakkesættet har du flere farvevalg, da du kan vælge mørkeblå, grå, brune nuancer etc. For mens den klassiske smoking er sort, kan jakkesættet have mange farver. Det er igen bare vigtigt, at du ikke vælger noget skrigende, der fjerner al opmærksomheden fra brudeparret.

Læs også: Påklædning til årets firmafest

Slips eller butterfly?

Vi har allerede været inde på nogle af dine overvejelser. Servicebranchen er generelt fans af butterflyen, der bliver anvendt alt for lidt i Danmark. Det skønt, at den giver et rigtig smart og festligt look. Det er ikke noget du normalt ser på arbejdspladsen, men primært til festlige begivenheder.

Så hvis du er ung eller ungdommelig som person, bør butterflyen være dit førstevalg. Hvis du er ældre eller foretrækker det mere stilrene og klassiske look, er slipset den rette løsning.

Alt i alt, afhænger meget af din stil, alder og personlighed. Nu har du fået en række gode tips til, hvad du bør vælge. Hvis du har brug for flere gode råd, guides eller huskelister op til et kommende bryllup, kan du finde det på www.bryllupsklar.dk.