Det kan være svært at vælge pengebeløb, når der skal lånes penge. Specielt som almen forbruger, hvor man ikke nødvendigvis har den store økonomiske forståelse.

Der findes heldigvis portaler, der giver dig overblikket over hvor du eksempelvis kan optage lån på 40000 eller større lån på 80000 kroner online. På disse portaler kan du ligeledes finde guides og yderligere informationer, om hver enkel udbyder. Informationer der hjælper dig med at vælge rigtigt.

Servicebranchen vil i denne artikel give vores bedste råd til, hvordan du får valgt det korrekte pengebeløb som forbruger.

Spørgsmål du skal kunne besvare

Det behøver ikke at være en videnskab, at få valgt det rigtige pengebeløb, det handler bare om at gribe det an, på den rigtige måde. At bruge sin sunde fornuft, kombineret med en smule logik. Servicebranchen stiller dig her 3 centrale spørgsmål du skal kunne besvare. Når du har det, vil du ligeledes have klarlagt hvor mange penge du bør låne.

Hvad koster det du skal købe?

Guide til at vælge pengebeløbDet første du skal svare på er, hvad det du vil købe koster? Uanset om det er et nyt fjernsyn, ferien med vennerne eller et nyt badeværelse, bør det være muligt at fastlægge relativ præcist. Det er klart, at en ferie kan være usikker, det samme kan et byggeprojekt. Men her må det være muligt at estimerer eller indhente tilbud.

Når du kender til din samlede udgift, kan du begynde at se på hvad du mangler.

Hvor mange penge kan du undvære på kontoen?

Det næste er så hvor mange penge du kan undvære på kontoen. Det kan godt være der står 11.500 kroner, men det betyder ikke at de alle kan bruges på fx. at købe ny cykel eller computer. Der skal jo fortsat være penge til at betale dine regninger.

Så vær fornuftig og gennemtænk, hvor mange penge du realistisk set kan undvære, uden at presse dig selv for meget.

Hvad er differencen?

Du vil du sidde med to tal foran dig:

  • Et der viser hvad din samlede udgifter bliver.
  • Et der viser hor mange penge du kan tage fra kontoen. 

Alt du skal gøre nu, er at udregne differencen. Så har du et relativ retvisende og korrekt billede af dit pengebehov. Ved denne smarte fremgangsmåde, er du sikker på at låne penge nok og du er sikker på ikke at få taget for meget, fra din private konto.

Her gælder det virkelig om at være realistisk og fornuftig, for det er heller ikke klogt at låne flere penge end du behøver. Så gå til det med fornuft og hvis du er i tvivl om din privatøkonomi kan bære et forbrugslån, bør du forhøre dig hos en uafhængig rådgiver. Du kan ikke være sikker på at hverken din bankrådgiver eller online lånefirmaer, vejleder dig 100 % objektivt og efter DINE interesser. Her er den uvildige rådgivning et godt alternativ.