Serviceeftersyn på biler er afgørende for at forebygge skader og opretholde en sikker bil. Vi ved alle hvor slemt det kan gå, hvis bilen pludselig ikke gør som du forventer.

I denne artikel giver vi dig en guide til hvad du bør være opmærksom på og svar på de mest relaterede spørgsmål relateret til serviceeftersyn. 

3 hurtige spørgsmål om serviceeftersyn

Hvor ofte skal min bil til syn?

Det afhænger udelukkende at bilens alder. Gamle biler skal ofte til syn, mens nye biler kan få lov til at gå op til 50.000 km. Det er derfor gamle biler ofte kan ende med at blive dyre i vedligeholdelse.

Det normalt niveau vil være 15-30.000 km. Du bør derfor selv være opmærksom på hvor langt du har kørt. Alle biler har efterhånden tællere og den kan nulstilles efter hvert serviceeftersyn.

Hvad koster et eftersyn?

Der findes mange typer af serviceeftersyn og man inddeler dem typisk i små og store eftersyn. Det er klart, at det har en betydning for prisen.

Det lille kan indebærer skift af olie, filter mv. samt en grundig kontrol af bilens dele. Det kan være visker, lygter, instrumenter, dæktryk etc. Det store eftersyn indebærer en dybere gennemgang, hvor bremserne renses og smøres, mens brændstofs -og pollenfilter skiftes. I Minder meget om det “lille” eftersyn med et par tilføjelser.

Hør ALTID værkstedet om hvad de går i gang med og hvad prisen vil være. Det er aldrig sjovt at blive overrasket!

Kan jeg selv reparere og fikse min bil?

Det korte svar er NEJ. Det er alt for farligt og risikabelt at rode ved bilen selv, medmindre du er mekaniker eller har særlig kompetencer på området. Du skal være 110 % sikker på hvad du laver.

Når det så er sagt, vil du sagtens kunne skifte olie, hælde sprinklervæske på og klare diverse småopgaver. Man danskere vælger fx. selv at udskifte lyset på bilen og det er helt fint, så længe du kender til de gældende krav.

Undersøg prisniveauet – indhent tilbud

Man danskere har en tendens til bare at tage til det sædvanlige værksted eller bilforhandler, for at gå synet bilen. Det er en stor fejl, der kan koste dig mange tusinde kroner.

Du bør altid undersøge prisniveauet og indhente tilbud, for der er penge at spare. Du er nemlig ikke forpligtet til at vælge en fast udbyder. Serviceeftersyn giver dig nemlig frihed til at vælge imellem frie -eller mærkeværksteder.

Video om serviceeftersyn

Hvis du er helt ny på området, viser vi her en god video om serviceeftersyn og hvad de typisk indeholder. Det kan give dig en fornemmelse af hvad du skal gøre og forholde dig til diverse elementer.