For de fleste danskere lyder en elcykel som en luksusgenstand, som man kan købe, hvis man har lidt ekstra penge. Det lyder da utrolig dejligt at blive kørt rundt i hele byen, næsten uden at man selv skal træde i pedalerne.

Man suser bare afsted, som var man rytter i Tour de France. Man kan ret nemt se det som en luksus, som bare gør cykelturen lidt mere belejlig.

Selvom man måske kan kalde det en luksus, så er elcyklen for mange mennesker en nødvendighed. Specielt de ældre, hvor man måske har mistet evnen eller musklerne til at cykle på en konventionel model.

For den målgruppen gør en lille smule elektricitet underværker, så de genvinder denne evne og kan motionere på lige fod med alle andre. Det er en befriende og opløftende oplevelse, som hver dag hjælper mange mennesker, hvor cykling ikke bare bliver nemmere, men bliver muligt.

En del af Aktiv Sund hos Ældresagen

Hvis man er medlem af Ældresagen, så kan man nyde mange fordele, som gavner en, når man f.eks. er pensioneret. Da en elcykel er så utrolig stor en fordel for ældre, som for mange slet ikke kan undværes, så har de startet et initiativ, hvor de i samarbejde med en cykelproducent har designet en elcykel, som man så vil kunne få til en billigere pris. Der er adskillige fordele for medlemmer.

Først og fremmest får man jo det til en fordelagtig pris, som man ikke kan finde ud i butikkerne. Når man ikke længere arbejder, så er det ikke altid at pengene bare hober sig op, men Ældresagen giver alle lige muligheder, når de på den måde forhandler en god pris.

Den anden fordel er, at cyklen bliver skræddersyet til de ældres behov. Der er blevet lavet testkørsler, med medlemmer fra Ældresagen, som på den måde har kunnet give utrolig god og værdifuld feedback, så man var i stand til at lave den bedst mulige cykel, der passer lige præcis til målgruppes behov.

Det er sjældent man har den slags feedback, men når man har den, så er den uvurderlig og giver altid et meget bedre produkt, end hvis man skal klare sig uden.

Så elcyklen er ikke bare et middel der gør den almene danskers hverdag nemmere. Det er nemlig også et værktøj, som åbner op for en masse nye muligheder hos de ældre, så de ikke skal gå glip af nogle oplevelser grundet en fysisk begrænsning.

Læs også: Nem transport til kortere ture