Elev på efterskoleServicebranchen skrev tidligere om dine uddannelsesmuligheder efter folkeskolen og har i den forbindelse fået flere henvendelser vedrørende efterskoler.

Vi har derfor valgt at følge artiklen op med de 10 bedste grunde til, at efterskolen vil være et godt valg for dig. 

1. Personlig udvikling

Du udvikler dig meget som person. Det at du bliver tvunget til at bo sammen med en masse andre mennesker, gør at du lære at udvikle dig personligt. Dette er blandt andet i forhold til hvordan du håndterer konflikter i husene/gangene. Du lærer også hvordan du tager ansvar da du selv skal stå for rengøringen i husene og på fælles arealerne.

2. Livslange relationer

Du får en livslangt sammenhold til de personer du har boet med. Fordi at i tilbringer så meget tid sammen, så lærer i hinanden at kende på alle tider af døgnet. Dette gør at man får unikke forhold til personer, som kan varer for evigt. Det er selvfølgelig aldrig muligt at være bedste venner med alle på hele skolen, men forholdet du får til nogle personer, er en af grundene til at efterskoler er så populære som de er.

3. Masser af oplevelser

Alle de oplevelser som du får med skolen. Du vil på efterskolen få en masse ture og oplevelser som du oftest ikke vil få tilbudt i en folkeskole eller gymnasiet. Dette kan f.eks. være en skitur, weekendture, foredrag, koncerter etc. Alle disse ting er noget som skolen oftest planlægger og hele skolen tager afsted og gør sammen. De oplevelser som der bliver tilbudt, er også med til at få rystet jer sammen på skolen.

4. Interessant skolegang

Du får en skole med fokus på dine interesser. Hvis du har en speciel hobby som f.eks. ridning, men du dog alligevel ønsker at dette skal være en del af din efterskole, så kan du finde et sted som har ridning som linje eller retning. Dette vil gøre at du får timer hvor du skal ride, og lærer de forskellige praktiske såvel som teoretiske ting om ridning. Du får derved en unik mulighed for at vedligeholde og videreudvikle din hobby mens du er på efterskole. Dette kan også gøres med sejlads, kajak, svømning etc.

5. Træning i personlig disciplin

Du vil på efterskolen også få udviklet din personlige disciplin. Du vil blive bedre til at overholde aftaler, og blive mere konsekvent. Der er høje krav for sygdom, og mødepligt til alle timer stort set. Det kan derfor have en positiv effekt, hvis du har en tendens til at blive væk fra skole for mange dage i løbet af en uge.

Relateret: Uddannelsesmuligheder efter folkeskole

6. Bedre fagligt

Du vil på en efterskole også få faglig undervisning i bl.a. dansk, engelsk og matematik og eventuel fysik og tysk. Undervisningen foregår på samme måde som alle andre uddannelser, bortset fra at du bor på skolen, og derved har et lidt bedre forhold til læren.

7. Kulturel/social forståelse

På efterskolen er der også mange forskellige typer af mennesker. Dette medfører at du får en større forståelse for andre kulturer. Da jeg var efterskole elev havde vi blandt andet 2 elever fra Grønland. Her vil der være mulighed for at lærer deres kulture og forskellige at kende.

8. Du får udvidet din horisont

Du får på efterskolen også udvidet din horisont i forhold til fremtiden. I form af de mange forskellige aktiviteter som der bliver tilbudt på, så får du også afprøvet rigtig mange forskellige fagområder. Dette kan hjælpe dig senere i livet, når du skal til at vælge hvad du vil lave i fremtiden.

9. Mere moden som person

Du vil på efterskolen også blive modnet mere, end du ville hvis du tilbragte et år på en normal tiendeklasse. Fordi at du på efterskolen får meget ansvar selv, og mange forskellige oplevelser, så vil mange føle at de modnes mere i løbet af det år, end i de senest 3 år.

10. Venner for livet

Sidst men ikke mindst, så vil du få et år og et kammeratskab som du sjældent kommer til at glemme. Du komme til at have minder altid kan kigge tilbage på, og smile over.

Ét er at få livslange relationer som vi nævnte i punkt 2, noget andet er reelt at få venner for livet. Det er ikke unormalt at halvdelen af dine 10 bedste venner, er dem du har mødt på efterskolen.

 

Vi håber de 10 grunde har fået øjnene op for de mange fordele. Et ophold er ganske vist ikke billigt, men det er en fantastisk “menneskelig” investering.